Аналитика и исследования коммерческой и жилой недвижимости Украины


Главная О компании Услуги компании Наши клиенты Реклама Контакты






Торгівельні центри Києва: перспективні зони

2008-08-12 23:54:58

socmart-fotoНа даний момент найрозвиненішими в плані площ торгівельних центрів можна назвати безпосередній центр міста ( Хрещатик, пл. Незалежності, Майдан) і мікрорайон Петрівки. Найближчим часом там з'являться і нові об'єкти. 

Розвиток сегменту комерційної нерухомості в столиці України в останні декілька років мчить запаморочливими темпами. В першу чергу це стосується офісної і торгівельної нерухомості. Компанія «Соцмарт» провела дослідження торгівельної нерухомості м. Києва. У даній статті приводяться витримки з аналітичного звіту.

На початок березня 2008 року, за даними аналітичного відділу «Соцмарт», в Києві діяло 33 торгівельних центру (Олімпійський, Більшовик, Метроград, Арена, ЦУМ, Квадрат на Лукьяновке, Мандарин Плаза, Універмаг Україна, Променаду центр, Глобус 1, Глобус 2, Глобус 3, Ультрамарин, Європорт, Материк, Дитячий світ, Комод, Глобал UA, Піраміда, Алладін, Караван, Метрополіс, Містечко, Макрос, Плазма, Альта центр, Квадрат на Гната Юріївни, Ритм, VMB, Навігатор на Дружбі народів, Магеллан, Інтервал Плаза, Термінал – передмістя), загальною площею в 673184кв. м-код, в стадіях будівництва і проекту знаходилися 64 об'єкти.

Весной 2008 років в Києві також були відкриті гіпермаркет Ашан на Петрівці, де передбачена торгівельна галерея, ТРЦ Квадрат і ТЦ Материк на Лівому березі столиці.

На даний момент найрозвиненішими в плані площ торгівельних центрів можна назвати безпосередній центр міста ( Хрещатик, пл. Незалежності, Майдан) і мікрорайон Петрівки. Найближчим часом там з'являться і нові об'єкти.

Зараз в центральній частині Шевченківського району вже розташовані такі об'єкти, як Мандарин Плаза, Арена Ситі, Метроград, ЦУМ, Глобус ( 1,2,3 ліній). У 2007-літо 2008г. активними темпами велося будівництво МК Еспланада ( на Спортивній пл.), де планується значна торгівельна складова. Вже декілька років на вул. Володимирською заявлений підземний ТЦ Універ ситі (втім, його будівництво доки не почате).

Найзначнішим недоліком того, що захаращується центру міста комерційними об'єктами можна назвати автомобільні затори ( які виникають у зв'язку з великими потоками людей, часто на автомобілях і не розв'язаною проблемою додаткових паркінгів), і все актуальніше стає питання поліпшення транспортної інфраструктури.

Також кияни не завжди задоволені новим зовнішнім виглядом центру міста – що Мандарин Плаза, що тим більше МК, що будується, Еспланада дуже сумнівним чином вписуються в навколишню забудову.

Швидкими темпами розвивається і Петрівка – це північне серце міста. Останніми роками там побудовані як крупні торгівельні об'єкти – Метро, Ситі. кому, Мега-серія Маркет і т. д., так і безпосередньо міські торгівельні центри – Альта Центр, Плазма, Містечко, Макрос. За даними Соцмарт, недавно відкритий гіпермаркет Ашан, ведеться будівництво ТРЦ Блокбастер, автомобільного торгівельного центру, торгівельно-офісного центру за Мега-серія Маркетом.

Заявлений ще один молл – Pietrowka, для будівництва якого потрібно буде знести частину торгівельних лотків. Скупчення торгівельних площ передбачається скоро на деяких раніше не розпещених подібною увагою вулицях. Варто згадати Відрадний масив ( і частково Шевченківський район – біля Шулявського моста).

Наприклад, на вулиці Індустріальною – раніше там розташовувався лише торгівельні крапки біля станції Караваєви дачі. У 2006г. на вулиці Гетьмана відкрився ТРЦ «Більшовик» ( фасадами виходить на вул. Індустріальна, і практично на ній і розташований). Цього року на містобудівній раді були озвучені плани по розширенню даного об'єкту ( в першу чергу за рахунок реконструкції під ТРЦ нефункціонуючий завод Більшовик), і зараз будівництво подальшої черги почате.

Біля Шулявського моста (у метрах 500 від Більшовика) також ведеться будівництво торгівельного комплексу ( втім, зведення будівлі ведеться повільно у зв'язку з проблемами із землевідведенням). У 2007г. на вул. Індустріальною з'явився ще один об'єкт – ТЦ «Материк».

У 100 метрах від нього ведеться зведення ще одного ТРЦ площею 50000кв. м. ( замовник – «Мава», концепція – «RES»), вже побудовано 2 поверхи. Недавно зовсім поряд ( з другого боку Індустріального моста) почалося будівництво ще одного торгівельно-офісного об'єкту (за адресою Індустріальні провулок 1-а, замовник – «ТОР») Ще один заявлений об'єкт по вул. Індустріальною – ТРЦ «Караван».

Розподіли по кількості ТЦ на 2007 і 2012гг (прогноз) по берегах Києва

На колишній промисловій вулиці Глубочицкая також ведеться зведення декількох об'єктів з сильною торгівельною складовою – Міракс Плаза і Покровський Посад. Ще декілька багатофункціональних об'єктів з торгівельним сегментом було заявлено за допомогою містобудівної ради в останній рік. Через декілька років, на думку фахівців аналітичного відділу «Соцмарт», Глибочицкая ризикує скласти конкуренцію центру Києва ( Хрещатик і Бассейная) і Петрівки за об'ємом торгівельних площ.

Також в майбутньому можна упевнено прогнозувати збільшення об'єму торгівельних об'єктів формату торгівельний і торгівельно-розважальний центр на Лівому березі Києва. Ведеться будівництво Мега-серія Ситі, Пацифік Плаза, ТРК Тельбін, Квадрат на Бальзака, на Ленінградській площі реконструюється і добудовується Дарницький Універмаг.

Планується зведення Гармонія Ситі ( Девелопер – ICD Investments) Також можна чекати появи нових ТЦ в спальних районах правобережжя – будується ТЦ Домосфера в Голосіївському районі, на околиці Києва зводять ТЦ Галена, планується ТРЦ на ін. Комарова, давно заявлений Одіссей на Борщаговке.

 

Хотите знать все о торговых центрах Киева?

 

http://www.socmart.com.ua

Поиск

Подписка

Базы компаний, ТЦ, БЦ, жилья
Готовые исследования, обзоры
Новости, статьи и аналитика
RSS-лента (новости, статьи и аналитика)
RSS-лента (Базы компаний, ТЦ, БЦ, жилья)
RSS-лента (Готовые исследования, обзоры)