Аналитика и исследования коммерческой и жилой недвижимости Украины


Главная О компании Услуги компании Наши клиенты Реклама Контакты






Влада Дарницi спровокувала побиття молодих матерiв!

2008-08-21 23:31:35

socmart-foto “Нам потрiбна трава, а не асфальт, затишне мiсце нашим дiтям, а не торговельний центр” та “Вiдновимо природу в дворi, створимо спортивний майданчик у скверi”- такими плакатами зустрiчає гостей будинок № 41-43 по вулицi Анни Ахматової в Дарницькому районi Києва. 


  Звертаються плакати до перехожих. “В будинку живуть молодi сiм’ї, лише в одному пiд’їздi - до 80 дiтей”, - кажуть представники iнiцiативної групи, котра у значнiй мiрi складається з молодих мам. Саме вони прийняли на себе удар найманцiв забудовника, котрий пiд взявся встановлювати залiзобетонний паркан та готувати територiю до будiвельних робiт.

Агресорiв не зупинили нi лiтнi люди, нi дитячi коляски

Вони появилися зранку, каже консьєржка одного з пiд’їздiв, люди побачили їх i висипали на вулицю. В основному вийшли молодi мами з дiтьми, пенсiонери та iнвалiди. Чоловiки в цей час були уже на роботi. Багато хто у вiдпустцi. Мешканцi спробували не допустити завезення будiвельної технiки, блокiв та обладнання. Та видно, забудовник ретельно готувався до агресiї: разом з будiвельниками приїхав автобус охоронцiв та мiлiцiонерiв. Не показавши нiяких документiв нi на право вести будiвельнi роботи(люди вимагали саме цього), нi навiть не представившись вони розштовхали мешканцiв, буквально пройшли по них та почали зводити бетонний паркан. В результатi протистояння, одну людину забрала швидка.

Прагнучи привернути увагу до безчинства, мешканцi взялися блокувати саму вулицю А. Ахматової шляхом безперервного використання пiшохiдного переходу. Група людей вiдповiдно до правил дорожнього руху, переходила вулицю туди-сюди на нерегульованому перехрестi. Таким чином, рух на дорозi можна заблокувати хоч на цiлий день, на цiлком законних пiдставах.

Та i тут пiдготовка агресорiв не пiдкачала, зразу ж на мiсцi блокади появилася мiлiцiя яка припинила протест. Звернення вивiшене в мережi все-таки дало якийсь результат, на мiсце подiї почали прибувати журналiсти, а столичне керiвництво запросило представникiв мешканцiв до себе. На 19:00 було заплановано мiтинг на мiсцi забудови, а на 16:00 19-го серпня - мiтинг пiд стiнами КМДА. Результат зустрiчi мешканцiв з керiвництвом управлiння внутрiшньої полiтики виявився дещо дивним. Тi запевнили що вiзьмуться за справу, якщо мешканцi на нинiшню акцiю зберуть не меньше 200 чоловiк. Звичайно, вiрити владi, це себе не поважати. “Права не дають, права беруть”. Але, ми пiдтримуючи прагнення жителiв по вул. А. Ахматової 43 закликаємо вас проявити свою солiдарнiсть.

300 тисяч з iнвалiдiв на користь Дарницької райдержадмiнiстрацiї

Справа з забудовою двору будинку на Ахматової тягнеться уже давно. Замовником забудови є Дарницька райдержадмiнiстрацiя, яка судячи з цього всього, надзвичайно ревно “вiдстоює” права i iнтереси мешканцiв свого району. Право на землю, забудовник отримав в одному з пакетних рiшень київради. На нього була оформлена тимчасова оренда в 2004 роцi. В 2007 вона була продовжена. Хоча сам її термiн закiнчується в 11 мiсяцi цього року. Мабуть цим i пояснюється така активiзацiя забудовника. Бепосереднiм виконавцем робiт є фiрма Квартал-буд.

Iнiцiативна група мешканцiв створює досить позитивне враження. Вони вже не перший мiсяць ведуть активну боротьбу. Перше, що кинулося в очi коли ми обходили пiд*їзди це розвiшенi листiвки з зверненнями до сусiдiв. Емоцiйнi, багато тексту, але щирi i з дуже правильними висновками: ми можемо лише спираючись на себе, разом вирiшити цю проблему. А ще також те, що це наш життєвий простiр i майбутнє наших дiтей. Також, як розказували мiсцевi мещканцi, вони роблять iнформацiйнi матерiали i розповсюджували їх по поштових скриньках. Ведуть вони i активну юриличну роботу, в спiлкуваннi створюють позитивне враження грамотних i пiдкованих людей. До цього вони вже 3-4 мiсяцi стояли наметовим мiстечком. Крiм того тимчасовий деревяний паркан було розiбрано i складено в одномумiсцi. У вiдповiдь на це дарницькою адмiнiстрацiєю почали вживатися до них репресивнi заходи. На даний момент судовим рiшенням шкоду оцiнено в бiльш нiж 300 тисяч гривень. На майно трьох мешканцiв накладено арешт. Як iронiзують мешканцi, прийняти рiшення суду не завадило те, що люди котрi попали пiд переслiдування є лiтнiми людьми, один з яких взагалi iнвалiд, а отже ламати паркан їм зовсмi не до снаги. Утiм, скорiше за все, покликання такого рiшення залякати потенцiйних учасникiв акцiй протесту, нiж вiдшкодування шкоди завданої деревяному паркану. Забудовник, i це видно по поведiнцi, побоюється мешканцiв. Iнакше б вiн не привозив автобус здоровезних охоронцiв. Наївно сподiваючись, що спротив можна зупинити брутальною силою. В придачу їм надано мiлiцiонерiв, якi вiдмовилися спiлкуватися з нами, пояснивши, що “охороняють громадський порядок”.

Органiзуймося

Сьогоднi в 16:00 мешканцi з будинку № 43 по вул. А. Ахматової спробують примусити столичну владу згадати, що вона представляє iнтереси киян. Сподiваємося, що там будуть також i люди з iнших мiсць нашої столицi, i навiть не тiльки “проблемних”. У нас немає тих ресурсiв котрi є у влади та бiзнесу. Але ми можемо бути сильнi нашою солiдарнiстю. Тому перемогти, захистити нашi права i вiдстояти iнтереси ми зможемо лише спiльно об*єднавшись.  


Автор :   Орест Цебрiй

 

http://www.realt.ua/

Поиск

Подписка

Базы компаний, ТЦ, БЦ, жилья
Готовые исследования, обзоры
Новости, статьи и аналитика
RSS-лента (новости, статьи и аналитика)
RSS-лента (Базы компаний, ТЦ, БЦ, жилья)
RSS-лента (Готовые исследования, обзоры)