Аналитика и исследования коммерческой и жилой недвижимости Украины


Главная О компании Услуги компании Наши клиенты Реклама Контакты






"XXI Століття" побудує МФК на площі Свободи в Харкові

2008-10-27 22:03:01

socmart-fotoДевелоперская компанія "XXI Століття" (Київ) побудує багатофункціональний комплекс (МФК) загальною площею 83,8 тис. кв. м на площі Сводоби в Харкові. Комплекс буде розташований на ділянці площею 1 га., повідомляється в прес-релізі компанії.

До складу МФК увійдуть офісний центр класу "А" (24,225 тис. кв. м), торговий центр формату fashion center (12,6 тис. кв. м), п'ятизірковий готель (20 тис. кв. м) і підземний паркінг місткістю близько 70 машиномісць.

Управління готелем здійснюватметься разом з міжнародним оператором. Початок будівництва запланований на 2009 рік, завершення – на 2011 рік.

За підсумками архітектурного конкурсу, який було проведено наприкінці вересня, ескізний проект МФК виконають компанія "Сіферт Київ", представництво міжнародної проектної компанії John Seifert Architects, і ТОВ "Інститут "Харьківпроект".

"Основним завданням конкурсу став пошук концептуальної ідеї рішення складного архітектурно-містобудівного комплексу, якій би найбільше відповідав історично сформованому архітектурному ансамблю найбільшої площі Європи і її суспільно-соціальному статусу", - посилається прес-реліз на слова члена ради директорів компанії "XXI Століття" Андрія Миргородського.

Довідка

Чистий збиток компанії XXI Century Investments (Кіпр), холдингової компанії девелоперської групи "XXI Століття" (Київ), у першому півріччі 2008 року склав $76,763, тоді як перше півріччя 2007 року компанія завершила із чистим прибутком $1 млрд 18,432 млн. Збиток пов'язаний з переоцінкою активів убік зменшення на $65,96 млн, тоді як за аналогічний період минулого року їхня вартість зросла на $1,04 млрд.

Доходи компанії в січні-червні зросли на 136% у порівнянні із січнем-червнем минулого року - до $14,4 млн. Чисті активи компанії в січні-червні 2008 року виросли на 2% - до $1,86 млрд.

Ринкова вартість портфеля компанії "XXI Століття" за перше півріччя 2008 року, по оцінці компанії Jones Lang LaSalle, збільшилася на 6,3% - до $2,18 млрд.

У середині вересня 2008 року девелопер повідомляв про плани протягом року інвестувати біля $100 млн власних коштів у розвиток проектів. При цьому він не уточнив суму кредитних коштів і коштів, притягнутих від проектного фінансування, яку буде спрямовано на розвиток проектів за зазначений період.

Компанія "XXI Століття", ведучий український девелопер, працює на ринку нерухомості з 1999 року. Акції компанії із грудня 2005 року котируються на Лондонській фондовій біржі (залучено $139 млн). У травні 2007 року компанія здійснила випуск євробондів і залучила $175 млн під розвиток проектів нерухомості в Україні.

Наприкінці травня 2008 року компанія розмістила за номіналом трирічні єврооблігації (Guaranteed Secured Notes) на $150 млн із прикладеними до них 1500 варрантами, кожний з яких надає право підписатися на 4 тис. звичайних акцій компанії. Однак у середині серпня "XXI Століття" вирішив погасити достроково 25 серпня трирічні єврооблігації (Guaranteed Secured Notes) на $150 млн із прикладеними до них 1500 варрантами, кожний з яких надає право підписатися на 4 тис. звичайних акцій компанії.

 

http://www.e-mkg.info/

Поиск

Подписка

Базы компаний, ТЦ, БЦ, жилья
Готовые исследования, обзоры
Новости, статьи и аналитика
RSS-лента (новости, статьи и аналитика)
RSS-лента (Базы компаний, ТЦ, БЦ, жилья)
RSS-лента (Готовые исследования, обзоры)