Аналитика и исследования коммерческой и жилой недвижимости Украины


Главная О компании Услуги компании Наши клиенты Реклама Контакты






Будівництва Києва: позитив і негатив півріччя, що йде!

2009-06-22 09:20:44

Будівництва Києва: позитив і негатив півріччя, що йде! Поточні будівництва Києва тенденції ринку. Атака кризи ліквідності на будівництво продовжується, і лише сильні компанії зможуть встояти. Перші п'ять місяців 2009 року на ринку комерційної нерухомості Києва ознаменувалися як поряд позитивних тенденцій, так і посилюванням деяких негативних трендів.

До різнопланових «хороших новин» неповних двох кварталів цього року можна віднести:

- Київ відібраний комісією УЄФА для проведення в нім рядових ігор футбольного чемпіонату ЄВРО-2012 а також півфінальних матчів. За можливість проведення фіналу столиці України ще доведеться подолатися. Отже можна сподіватися на інвестиції і в готельну нерухомість, і в транспортну інфраструктуру.

- відкриття ряду нових торгових центрів і гіпермаркетів ( ТЦ Аракс на Окружной, гіпермаркет Metro на Закревського, перша черга рітейл парка Домосфера на Столичному шосе); введений в експлуатацію БЦ Capital Hаll на Жілянськой.

- два нові гіпермаркети починає будувати в столиці Ашан ( відкриття яких заплановане на кінець року)

- декілька крупних операцій здійснено на ринку нерухомості (продані ТЦ Квадрат, що будується, на Бальзака і БЦ Ільінській, що діє).

- згідно заявам представників компанії УКОГРУПП, відновлено зведення довгобуду - МФК на Харківському шосе, 19. Більш того, будівельні роботи виходять на фінішну пряму. Нагадаємо, що цей об'єкт планувалося ввести в експлуатацію ще в 2006 році.

- Компанія "Єврохолдинг Інвест" підписала договір про наміри із стратегічним інвестором для будівництва курортного комплексу Litvinovka Entertainment під Києвом. Тепер очікується підписання остаточного договору, і тоді комплекс буде активний будується. «Літвіновку» хочуть побудувати до 2012 року

- в першому півріччі, за інформацією з Баз даних будівництв і проектів Києва від «Соцмарт», початі будівництва декількох нових крупних об'єктів – на ул. Л. Товстого, Дігтярна, на Броварському проспекті, на б-ре Др. Народів, так далі.

- Почато проектування готелю Резідор Парк Інн, 4 зірки (бренд заздалегідь) на Воздвіженськой. За даними інформаційної служби "Соцмарт", готель, попередньою площею в 14000кв. м. проектує MEP Engineering Ukraine. Також в об'єкті будуть закладені торгові і офісні площі. Початок будівництва готелю запланований на кінець літа 2009 року, введення в експлуатацію на 2011 рік.

- найближчим часом обіцяють почати будівництво готельний-офісного комплексу на Ентузіастів, мультифункционального комплексу біля Повітрофлотського моста, МФК на вулицях Фізкультури і Короленковськой, МФК на Уріцкого, так далі.

- нас чекає «гаряче літо», зараз активно добудовують деякі комерційні об'єкти: у найближчі три місяці повинні відкрити нових більше 10 торгових, офісних і готельних об'єктів. Серед них БЦ на Московському проспекті, БЦ на Чорновола, ТРЦ Rainbow, ТРЦ Дрімтаун, БЦ на Амосова, ТЦ «4 Room», так далі. Докладніше про ці об'єкти інформаційна служба «Соцмарт» розповість в найближчих статтях. Першого червня був відкритий торговий-офісний центр «Лівобережний».

Поточні будівництва Киеванегатівнимі тенденціям півріччя, що йде, ми вважаємо:

- стало відомо про «заморожування» ряду проектів – припинено будівництво МФК Покровській Посад, БЦ Crystal Tower на пр. Перемоги, цього року не почнуть будувати МФК на Златоустовськой

- Міракс Груп, які довго намагалися продати заморожений проект МФК Міракс Плаза на Глибочицкой вирішили поступити радикальніше і продати весь український підрозділ компанії. Mirax вирішили концентруватися на російських проектах, а новим власником їх українського підрозділу стане компанія AEON, з якими вже підписаний меморандум про наміри.

- Автомобільний холдинг «атлант М» заморозив проект будівництва автомобільного містечка в 10км. від Києва ( по Бориспільській трасі). Свої плани про будівництво автограду компанія озвучила ще два роки тому. Торговий комплекс планували побудувати на ділянці в 11 га і інвестувати в будівництво 70 млн.поділ.

- У зв'язку з світовою фінансовою кризою Mos City Group переглядає свої плани по будівництву МФК "Киев-ситі" на Рибальськом півострові. Поки проект заморожений і що з ним робити далі компанія ще не визначилася. Нагадаємо, що проект мультифункционального комплкса «Київ Ситі» подразумевал під собою будівництво 5 дзеркальних хмарочосів, загальною площею в 743000кв. м. З них житлові апартаменти – 46000кв. м. офісна частина – 400000кв. м. торгова площа – 100000кв. м. готель – 21000кв. м. паркінг – 195000кв. м. Проект планували повністю реалізувати до 2012 року.

- «Край Проперті» зосередилася на реалізації ТРЦ «Магеллан» в Харкові, відклавши на якийсь час решту проектів. А це, серед інших, і розширення ТРЦ Магеллан на Одеській площі в Києві ( компанія планувала збільшити його площу до 41000кв. м. ), а також будівництво нових ТЦ і ТРЦ.

- Компанія "Міханикі Україна" перенесла введення в експлуатацію комплексу Артеміда на Лівому березі столиці на кінець року. У складі МФК плануються торгові і офісні складові.

- ТОВ "Фірма "Дубль W" повідомили, що інвестори будівництва 5 звездочной готелю по ул. Велика Васильківська, 35, 37 в Києві, яка працюватиме під брендом Radisson і включена в перелік об'єктів по підготовці України до проведення EURO-2012, не виключають можливості відмови від цього проекту у разі компенсації з боку держави їх витрат.

- Власник що будується на на ул. Борщаговськой, 154 (біля ТЦ Материк) в Києві торговий-розважального центру «Мармелад» розглядає різні варіанти продажу об'єкту потенційному інвесторові. Поки об'єкт готовий на 75%, і будівельній активності там не відмічено. Замовником будівництва, за інформацією "Соцмарт", виступає компанія «Мава».

Небагато статистика. Комерційні будівництва по Києву розкидані нерівномірно, що і недивне - адже ділові райони привабливіші для будівництва готелів і бізнес центрів, спальні - для зведення житла, а на околицях столиці останнім часом стали відкривати крупні торгові центри. Проаналізувавши розташування об'єктів, які занесені в базу даних комерційних поточних будівництв Києва, і де зібрана інформація по 126 БЦ, що будується, ТЦ, ТРЦ, готелям, фахівці компанії "Соцмарт" прийшли до висновку, що більше всього подібних будмайданчиків розташовано в Голосіївському районі (зводять 25 комерційних об'єктів, що складає майже 20% від загального числа будівництв цього сегменту). На другому місці Шевченківський район, на третьому - Соломенській (18% і майже 17% відповідно).

Найгірше офіси, торгівлю і готелі будують в Дніпровському районі столиці (майже 4% від загального числа). Та і в цілому, по комерційних будівництвах Лівий берег Києва помітно відстає від Правого. Адже на Лівобережжі, за даними "Соцмарт", розташовано всього лише 18% будмайданчиків, де виростуть будівлі торгового, офісного і готельного призначення. Хоча важливим буде сказати, що зате об'єкти на Лівому березі зазвичай відрізняються крупними форматами і багатофункціональністю об'єктів. На правом же часто, особливо в центральній частині Києва, зводять невеликі будівлі, площею 2000-5000кв. м. Варто відзначити, що більш охоче за все, якщо судити по кількості об'єктів, в столиці будують бізнес центри, на другому місці - торгові центри, а на третьому готелі. У зв'язку з кризою будівельна активності не відмічена більше, ніж на половині будмайданчиків. Але ряд об'єктів продовжують будувати дуже швидко – наприклад, МФК Контіненталь (раніше – Еспланада), БЦ Преміум, офісна і торгова частини Домосфери (подальші черги), БЦ на Польовій, ТОГК на Московській, наступна черга ТРЦ Більшовик. Всього на травень місяць в столиці фахівцями "Соцмарт" було виявлене і занесене в базу даних комерційних об'єктів 270 офісних, торгових, готельних будівель, що будувалися і проектованих, і комплексів. У базі житлових об'єктів у стадії будівництва і проекту Києва більше 320 об'єктів
http://www.dom2000.com.ua/

Поиск

Подписка

Базы компаний, ТЦ, БЦ, жилья
Готовые исследования, обзоры
Новости, статьи и аналитика
RSS-лента (новости, статьи и аналитика)
RSS-лента (Базы компаний, ТЦ, БЦ, жилья)
RSS-лента (Готовые исследования, обзоры)