Аналитика и исследования коммерческой и жилой недвижимости Украины


Главная О компании Услуги компании Наши клиенты Реклама Контакты






На Пасаж чекає реставрацiя!

2009-07-01 07:53:13

На Пасаж чекає реставрацiя! Київська мiська державна адмiнiстрацiя вирiшила реставрувати будинок на вулицi Хрещатик, 15 (Пасаж) бiля Майдану Незалежностi. Про це йдеться в розпорядженнi КМДА, повiдомляють “Українськi новини”.

 

  Адмiнiстрацiя визначила замовником проектних i будiвельних робiт комунальне пiдприємство “Центр мiстобудування й архiтектури”.

Для цього центр повинен оформити у встановленому порядку право користування земельною дiлянкою, одержати дозволи на проектування й реставрацiю вiд Мiнiстерства культури й туризму й Головного управлiння охорони культурної спадщини КМДА та визначити на тендерi проектну й пiдрядну органiзацiї.

Крiм реставрацiї будинку, проект повинен також передбачати благоустрiй прилеглих вулиць - Городецького й Заньковецької.

Центр мiстобудування й архiтектури та Головне управлiння економiки й iнвестицiй повиннi вивчити можливiсть залучення iнвестицiй для фiнансування проектних i реставрацiйних робiт.

У розпорядженнi не зазначенi строки реставрацiї, однак зазначається, що фiнансування цих робiт буде закладено в проектi мiськбюджету на 2010 i наступнi роки.

За словами начальника Головного управлiння з охорони культурної спадщини КМДА Руслана Кухаренка, реконструкцiя Пасажу, планована в 2004-2005 роках, не вiдбулася у зв’язку з протестами жителiв будинку й вiдсутнiстю коштiв.

Як вiдомо, будинок на Хрещатику, 15 є пам’яткою архiтектури.

Ранiше заступник мера Iгор Добруцький заявляв, що столична запланувала повнiстю змiнити центр столицi. Зокрема, за його словами, змiниться Хрещатик, який прикрасять дорогими каштанами та чудернацькими клумбами. Також у Пасажi має з’явитися алея зiрок. Мають зазнати змiн i вулицi Заньковецької та Городецького, на якiй буде озеро з японськими корпами.

http://realt.ua/

Поиск

Подписка

Базы компаний, ТЦ, БЦ, жилья
Готовые исследования, обзоры
Новости, статьи и аналитика
RSS-лента (новости, статьи и аналитика)
RSS-лента (Базы компаний, ТЦ, БЦ, жилья)
RSS-лента (Готовые исследования, обзоры)