Аналитика и исследования коммерческой и жилой недвижимости Украины


Главная О компании Услуги компании Наши клиенты Реклама Контакты






Оренда торгових площ на Хрещатику подешевшала у два рази

2009-09-25 09:02:00 Оренда торгових площ на Хрещатику подешевшала у два разиСередня вартість оренди торгових приміщень на центральній вулиці Києва за рік знизилася майже удвічі і становить у середньому 2 тисячі євро за квадратний метр на рік.

Минулого року ціни на оренду торгових площ на Хрещатику доходили до 3,2 тисячі євро за кв. м на рік, пише УНІАН з посиланням на газету "Дело".

Водночас найдорожчою вулицею планети другий рік поспіль визнана П`ята авеню в Нью-Йорку, де, за даними експертів компанії Cushman & Wakefield, власникам магазинів доводиться платити понад 13 тисяч євро за квадратний метр на рік.

До трійки лідерів також увійшли знамениті Козуей Бей у Гонконгу (11,6 тисячі євро) і Єлисейські поля Парижа (7,7 тисячі євро).

Київського Хрещатику в списку найдорожчих вулиць світу немає, проте, навіть попри кризу, головна вулиця української столиці може скласти конкуренцію багатьом європейським, відзначає видання.

Сьогодні ціни на оренду магазинів на центральній вулиці Києва коливаються в межах від 80 до 200 доларів за 1 кв. м на місяць (960-2400 доларів за кв. м на рік).

Такі ж  ціни зараз можна зустріти і на сусідніх Хрещатику вулицях - Городецького, Софійській, Прорізній.

Однак фахівці адекватною вартістю оренди хороших магазинів називають 150 доларів за кв. м на місяць.

За оцінками експертів, якщо не враховувати девальвацію гривні, то вартість оренди площ на Хрещатику впала на 10%. Таку популярність центральної вулиці Києва експерти пояснюють тим, що Хрещатик може прийняти до 250 тисяч чоловік на день, і це центр не лише столиці, а центр усієї країни.


http://kiev.pravda.com.ua

Поиск

Подписка

Базы компаний, ТЦ, БЦ, жилья
Готовые исследования, обзоры
Новости, статьи и аналитика
RSS-лента (новости, статьи и аналитика)
RSS-лента (Базы компаний, ТЦ, БЦ, жилья)
RSS-лента (Готовые исследования, обзоры)