Аналитика и исследования коммерческой и жилой недвижимости Украины


Главная О компании Услуги компании Наши клиенты Реклама Контакты






Прогноз розвитку ринку торгових центрів Києва

2009-10-27 23:39:51

Индустриальный шопинг  Середньострокові перспективи по ринку торгової нерухомості складно назвати райдужними. У 2009-2011 році девелопери і забудовники введуть в Києві всього лише 40% від запланованих раніше торгових площ. Таку точку зору висловив у своїй доповіді «Поточна ситуація на ринку торговельної нерухомості. Стратегії залучення міжнародних інвесторів. Прогноз на 2009-2010рр. »Герман Панікар, асоційований директор відділу фінансових ринків та інвестицій Jones Lang LaSalle на міжнародній виставці-конференції Mall Expo & Retailtainment, яка мала місце на початку жовтня. Співробітники дослідницької компанії «Соцмарт» відвідали конференцію, і в цій статті поділилися частиною доповіді Германа Панікара.

 

Основними проектами, які заплановані до відкриття в цьому-першій половині наступного року, є Дрімтаун (Dream Town на Оболоні), Еспланада (ін. назва Континенталь, на Спортивній пл.), І Скай молл (ін. назва Дніпровська пристань на Генерала Ватутіна) , відзначає аналітичний портал з нерухомості socMart. Причому, особливо пан Панікар виділив Sky Mall, назвавши його лідером серед названих майбутніх ТЦ і ТРЦ. За його словами, цей торговий центр після відкриття зможе скласти конкуренцію іншому найпопулярнішого на даний момент ТРЦ Києва - Каравану.

 

У середньостроковій перспективі буде відчуватися значний вплив кризи. Багато операторів і рітейлери змушені оптимізувати і скорочувати кількість торгових точок та звільняти персонал. У майбутньому варто очікувати зростання кількості операцій зі злиття і поглинання на ринку серед торгових операторів і девелоперів. Також експерт зауважив, що інвесторів дедалі більше цікавить покупка готового бізнесу, ніж розвиток девелоперського проекту.

Автор: Марія Козак

Источник:http://www.socmart.com.ua/ ( При перепечатке ссылка, а для интернет-изданий — гиперссылка, на http://www.socmart.com.ua/ обязательна.)


Поиск

Подписка

Базы компаний, ТЦ, БЦ, жилья
Готовые исследования, обзоры
Новости, статьи и аналитика
RSS-лента (новости, статьи и аналитика)
RSS-лента (Базы компаний, ТЦ, БЦ, жилья)
RSS-лента (Готовые исследования, обзоры)