Аналитика и исследования коммерческой и жилой недвижимости Украины


Главная О компании Услуги компании Наши клиенты Реклама Контакты






Аутизм: що можуть зробити батьки, щоб допомогти своїй дитині?

2020-06-17 13:18:29

Перші 2-3 роки особливо складні для пари, у якій народився первісток. Молоді мама і тато ще вчаться бути батьками, і зрозуміти, що розвиток їх дитини відрізняється від інших - досить важко. Ще складніше визнати, що у твого малюка може бути психічне відхилення. Дитячий аутизм або як зараз ще називають - розлади аутистичного спектру (РАС) сьогодні зустрічається у кожної 88-ї дитини. Як розпізнати аутизм у дитини і на що варто звернути увагу батькам?

Що таке аутизм?

З цим захворюванням народжуються або це придбане стан в середовищі, в якій росте дитина?

Дитячий аутизм - це вроджене захворювання. Факт його виникнення не може бути наслідком таких зовнішніх причин, як, наприклад, соціальний або культурний рівень сім'ї. Вирішальну роль відіграє біологічний фактор, який визначає народження такої дитини. Звичайно, є зовнішні обставини, які за інших рівних умов провокують появу симптомів цього розладу - важка вірусна інфекція, в деяких випадках навіть різка зміна сімейної обстановки, наприклад, раптова розлука з матір'ю, госпіталізація дитини в лікарню і інше. Часто дитина з аутизмом - первісток в сім'ї, і батьки ще не знають, як має розвиватися дитина. Згодом вони згадують, що не раз замислювалися над тим, чому їх дитина розвивалася не як інші діти, але все ж серйозних відхилень не підозрювали. Тому цей день - 2 квітня - якраз закликає до того, щоб дорослі уважніше придивлялися до дитини взагалі і як можна раніше помічали будь-які аномалії в її розвитку. А вже аутизм це або якась інша хвороба - повинен вирішувати лікар. Також ви можете звернутися до спеціалістів в центр розвитку для дітей з аутизмом - “Аутизон”.

Як батьки можуть визначити, що їх дитина з аутизмом?

На жаль, часто батьки не відразу звертають увагу на нетипове, нехарактерне для віку поведінку своєї дитини. Ця обставина породила якісь міфи, що аутизм у дитини може виникнути при неправильному виховному підході батьків або після деяких медичних втручань, в тому числі після профілактичних щеплень. В це вірити не можна, оскільки дитячий аутизм проходить в своєму розвитку і латентну фазу, коли його симптоми практично непомітні, але це не означає, що його не було з народження. Однак необхідно знати так звані «червоні прапорці аутизму», при прояві яких варто звернутися до фахівця. До них відносяться:

  • дитина не користується вказівним жестом,

  • не дивиться в очі, не посміхається у відповідь на усмішку,

  • не реагує на своє ім'я або на прохання, звернені до неї,

  • не чує мови, не розуміє, навіщо до нього звертаються дорослі,

  • не промовляє фразу з 2-х слів до 2 років,

  • не користується іграшками за своїм прямим призначенням.

центр розвитку для дітей з аутизмом АутизонЧасто у дитини не розвивається сюжетна гра. Наприклад, машинка для хлопчика - це не образ автомобіля, який він бачив на вулиці, а лише колеса, які можна крутити. За допомогою іграшки дитина не може відтворити побачений в житті сюжет. Точно так же для дівчинки лялька - не образ чоловічка, якого вона може вкласти спати або погодувати, а індиферентний предмет з рухомими частинами. Також варто звернути увагу на те, як спілкується дитина, чи може вона виконати прості вказівки дорослого, сконцентрувати увагу. Якщо батьки помічають перераховані особливості, то потрібно звернутися до лікаря.

За матеріалами: https://aytuzon.com.ua/


Поиск

Подписка

Базы компаний, ТЦ, БЦ, жилья
Готовые исследования, обзоры
Новости, статьи и аналитика
RSS-лента (новости, статьи и аналитика)
RSS-лента (Базы компаний, ТЦ, БЦ, жилья)
RSS-лента (Готовые исследования, обзоры)